Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dashuria për gruan kafire

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (73), min: 51:47

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majd-10-3-1439-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si bashkohet dashuria për gruan jehude apo nasranije (të krishtere) dhe urrejtja ndaj saj, sepse ajo është kafire?

Përgjigje: Dashuria e burrit është e natyrshme dhe jo fetare. Ti nuk e do gruan tënde kafire për hir të fesë së saj. Nëse e vepron këtë, ti je shkatërruar. Ti e do atë vetëm sepse ajo është gruaja jote. Do të thotë dashuri e natyrshme.

Shpërndaje: