Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dekorimi i shtëpisë pas kthimit nga haxhi

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Silsilat-ul-Huda uen-Nur (9)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është prej sunnetit dekorimi i shtëpisë së personit që e ka bërë haxhin pas kthimit të tij?

Përgjigje: Në të kundërtën. Nëse ai është i lumtur se shtëpia e tij është e dekoruar pakësohet shpërblimi i tij nëse nuk anulohet plotësisht. Kjo është syefaqësi dhe shpresë për një reputacion të mirë.

Nëse ai nuk është i kënaqur me veprimin, familja janë përgjegjës për këtë veprim.

 

 

Shpërndaje: