Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Demokracia është shpërfytyrim i njerëzve

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Demokracia zbatohet me votim. Në disa vende kufri ata tashmë kanë votuar që një burrë mund të martohet me një burrë tjetër. Demokracia është shpërfytyrim i njerëzve (moralit, mendjes etj.). Demokracia si njeriun e prishur ashtu edhe atë të devotshëm, e konsideron njësoj.

Allahu thotë:

“A është njësoj ai që është besimtar me atë që është fasik (kafir e i prishur)? Jo! Këta nuk janë të barabartë.” 32:18

Kjo demokraci e imponuar mbi muslimanët është vetëm një lojë nga armiqtë e Islamit, e përdorur për të arritur atë që ata dëshirojnë në tokat Islame dhe për të arritur atë që ata dëshirojnë prej muslimanëve.

Shpërndaje: