Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Demonstratat janë plan intrigues i armikut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://alfawzan.ws/node/13267

Data e fetvas: 13/4-1432- ose 18/3-2001-03-18

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është gjykimi për demonstratat në qoftë se ato mbështeten nga pushtetari… ?

Përgjigje: Demonstratat nuk janë të lejuara pavarësisht nëse ato kanë mbështetje nga dikush apo jo. Demonstrata shkaktojnë kaos dhe mund të sjellin dëme të mëdha.

Islami është fe që thërret në paqe, qetësi dhe stabilitet. Pra siç thashë, në islam nuk ka demonstrata.

Pushtetarët nuk urdhërojnë gjëra të tilla, edhe nëse e bëjnë këtë, ata duhet të këshillohen dhe t’u shpjegohet se kjo nuk u sjell dobi myslimanëve, ngase ato janë vetëm një nga plane intrigues të armiqve.

Shpërndaje: