Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dërgimi i haditheve përmes sms-ve pa e ditur vërtetësinë e tyre

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (21)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/1434-08-14.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme për të dërguar hadithe të Profetit salAllahu alejhi ue selem me anë të celularëve, pa e ditur vërtetësinë e tyre?”

Përgjigje: ”Jo, nuk është e lejuar. Nuk lejohet që ta shpërndashë një hadith në qoftë se ju nuk je i sigurt lidhur me vërtetësinë e tij duke iu referuar burimeve, ti duhet të kesh dije për imamët të cilët e ritregojnë atë dhe e dinë nëse librat kanë transmetuar vetëm hadithe autentike apo edhe tjera. Ti duhet ta sqaroshë këtë. Mos i mashtro njerëzit.”

Shpërndaje: