“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Dërgimi i salavateve mbi profetin në sexhde

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (70), min: 1.15.20

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%20-%2019%20-0%207%20-%201438.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Bërja lutje në sexhde është e ligjësuar, por a është e ligjësuar gjithashtu që të dërgojmë salavate mbi të dërguarin e Allahut (salAllahu alejhi ue selem) para se të fillojë lutjet në sexhde?

Përgjigje: Po, kjo nuk ka të keqe. Edhe kjo është lutje. Dërgimi i salavateve mbi të dërguarin (salAllahu alejhi ue selem) janë lutje.

Shpërndaje: