Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dëshiroja vëllait tënd atë që e dëshiron për veten tënde – er-Raxhihi

Alameh Abdul-Aziz bin Abdilah er-Raxhihi

Burimi: Al-I’anah ala Takrib-ish Sharh uel-Ibaneh, 2/732

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Transmetohet nga Enesi (radijAllahu anhu), nga profeti ﷺ ka thënë:

“Nuk beson askush nga ju derisa nuk dëshiron për vëllain e tij atë që e dëshiron për vetveten.”

“Është një domosdoshmëri që ti’a dëshirosh vëllait tuaj atë që ia dëshiron vetes tuaj. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për gjërat fetare ose gjëra të kësaj bote, ti duhet ta bësh këtë sepse nëse nuk e bëni këtë, ti duhet ta dish se imani yt është i mangët. Pra ti nuk do të besosh përgjatë një imani të plotë dhe të detyrueshëm derisa ti’a dëshiron vëllait tuaj atë që ti ia dëshironi vetes tuaj.”

Shpërndaje: