Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dëshiron të ndahet nga burri për shkak të poligamisë!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (70), 1.06.27

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%20-%2019%20-0%207%20-%201438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas që të kërkoj (الخلع) shkurorëzim nga burri i saj, i cili është martuar me një grua të dytë?

Përgjigje: Nuk i lejohet që ta bëjë këtë. Allahu ia ka lejuar atij këtë. Allahu e ka lejuar atë të martohet me shumë gra. Pra, asaj nuk i lejohet që të kërkojë ndarjen nëse ai martohet edhe me një grua tjetër pos pas.

Shpërndaje: