Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Detyra e muslimanëve pas sulmit terrorist në Bruksel

Alameh Salih bin Muhamed el-Luhejdan

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: ”Çfarë obligimi kanë muslimanët në Perëndim, dhe sidomos pas gjithë asaj që ka ndodhur në Belgjikë?”

Përgjigje: ”Muslimanët në çdo vend janë të obliguar që ta kenë frikë Allahun (Azze ue Xhel) pavarësisht se ku ata janë, dhe të bëjnë më të mirën që ata munden për të mos bezdisë askënd.

Përveç kësaj, ata haptazi duhet të heqin dorë nga sabotuesit në Belgjikë. Veprimi i tyre është i ndaluar me Sheriat. Që një musliman të vie dhe të shkatërron jetën e njerëzve me të cilët nuk është në luftë ose në xhihad dhe besonë se akti i sjell shpërblim … Ky akt vëtëm se shkakton mëkat tek Allahu. Allahu ka urdhëruar mirësinë në çdo gjë. Njeriu duhet të përpjekët të jetë i mirë.”

Shpërndaje: