Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Devijimi i Halebiut u zbulua pas vdekjës së Imam Albanit

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali

Burimi: http://rabee.net/ar/articles.php?cat=8&id=236

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Qëllimi i Halebiut është që ti përçajë Selefitë në vende të ndryshme. Ai ia i indroktinon atyre që bien në dinakërin e tij në mënyrë që ata të fillojnë të luftojnë Selefitë ndërsa ata qëndrojnë në anën e kundërshtarëve të tyre.

Ky njeri sillet vërdallë në devijimin dhe në kontradiktat shkatërruese që nga vdekja e Alameh el-Albanit dhe kundërshtarët më të mëdhenj të Selefive filluan sprovat. Megjithatë,  ai i quan Selefitë ”ekstremista”. Ndoshta ai gjithashtu ia drejton tekfirin atyre me vulën që Allahu ka vënë mbi jehudët dhe të krishterët. Në të njëjtën kohë ai dëshmon rrejshëm në mënyrë që tetë sektet duke përfshirë Rafidat, Hauarixhët dhe Sufitë ekstrem janë të pastër nga ekstremizmi. Sipas tij nuk është e lejuar në asnjë mënyrë që ti akuzoshë ata me ekstremizëm.

A ka ndokush në faqen e dheut që është aq i devijuar në mënyra të turpshme dhe në kontradikta shkatërruese sikurse ky njeriu?

 

Shpërndaje: