Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dexhali do shfaqet vetëm tek të gjallët

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva”, fetuaja nr. 8097

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: “A do shfaqet Dexhali për të gjithë krijesat, që do të thotë: a do ringjallen të vdekurit për të dytën herë, apo do jetë shfaqja e tij vetëm për ata që janë të gjallë?”

Përgjigje: “Ai do shfaqet posaçërisht për të gjallët. Sa për të vdekurit, ata nuk do ringjallen deri në Ditën e Fundit (Kijametit), siç thotë Allahu تعالى:

ثُمَّ إِنَّكُمْ بَعْدَ ذَلِكَ لَمَيِّتُونَ ثُمَّ إِنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تُبْعَثُونَ

“Mandej, pas kësaj ju do të vdisni, pastaj, ju me siguri që do të ringjalleni në Ditën e Kijametit.” 1

I gjithë suksesi është prej Allahut, selamet dhe salavatet qofshin mbi Profetin tonë familjen e tij dhe të gjithë ata që e pasojnë rrugën e tij!”


1  El-Mu’minun 23:15-16

Shpërndaje: