Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia e dorës dhe veçimi me nënën e ish gruas

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)
Kam-ul-Mu’anid, fq. 596
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë është ndarë nga gruaja e tij. A i lejohet atij që t’ia japë dorën nënës së saj dhe të jetë vetëm me të në një dhomë?

Përgjigje: Kjo është e padëmshme sepse Allahu -subhanehu ue te ala- thotë:

“(Ju ndalohet martesa) me nënat e grave tuaja.” En-Nisa, 4:23

Përderisa nuk ka ndonjë sprovë është e padëmshme që t’ia japë dorën nënës së ish gruas së tij dhe të vetmohet me të në një dhomë.

Shpërndaje: