Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia e miellit për zekatul-fitr

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: https://olamayemen.al3ilm.com

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për të dhënë miell për zekat-ul-fitr?

Përgjigje: Ajo që duket është se sasia e kokrrës shtohet kur ajo bluhet. Kokrra duhet të jetë një sa’a. Nëse kokrra peshon një sa’a dhe dëshiron t’i ndihmosh të varfëritë duke i bluar ato kjo është në rregull. Megjithatë, kokrra duhet të peshojë një sa’a dhe nuk i lejohet të hiqet diçka prej peshës së saj sepse mielli peshon më shumë.

Shpërndaje: