“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia e zekatit pastruesve të rrugëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (18), min: 48:08

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdtfq-15011435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet t’i jepet zekati spastruesve të rrugës?

Përgjigje: Nëse e dini se ata janë të varfër, se pagat e tyre janë të pamjaftueshme dhe se janë muslimanë, po. Ata kanë më shumë të drejtë për ti’u dhënë zekati sesa të tjerët.

Shpërndaje: