Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia e zekatit prindit dhe anasjelltas

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (9)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/qir–14340324.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A më lejohet që ti’a japë zekatin babait tim? Unë nuk jetoj me të.

Përgjigje: Mos ia jep zekatin tënd babait tuaj në qoftë se ti jeton në Lindje dhe ai në Perëndim. Nuk është e lejuar për fëmijun që ti´ajapë zekatin prindit ose prindi fëmijut. Sepse sidoqoftë është detyrueshëm që njëri ta furnizojë tjetrin kur ai është në nevojë. Ai nuk duhet ta le që zekati ta zëvendësojë furnizimin të cilin ai e ka detyrim.

Shpërndaje: