Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia e zekatit studentëve

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi:-Silsilat ul-Huda-uen-Nur (343)

 www.perlatmuslimane.com

”Lëmosha e cila të pasurit duhet të paguajnë, lejohet t’u jepet vetëm grupeve të synuara të cilët janë kompetentë për të. Një student ose është i varfër ose i pasur. Është e lejueshme që lëmosha t’i jepet atij nëse është i varfër pavarësisht se a e ka për qëllim të blejë libra apo ushqim me ato para. Përkundrazi nuk mendoj se lejohet që atij t’i blihen libra si lëmoshë në vend që t’i jepen të hollat.”

Shpërndaje: