Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia e zekatit vajzës së motrës në nevojë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (68), min:  1.03.51

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/27-06-1438h.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Mbesa ime (vajza e motrës) ka nevojë për operim. Edhe pse babai i saj mund t’i mbulojë shpenzimet jetësore të tyre, por ai nuk është në gjendje që të paguaj operimin për kërkuar hua. A është e drejtë që unë ti’a paguajë zekatin tim atij?

Përgjigje: Po. Nëse kujdestari i saj është i varfër ose në nevojë për trajtim, jepi nga zekati yt asaj. Ky është veprim i mirë.

Shpërndaje: