Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia e zekatul-fitrit dy ditë para bajramit

Imam Ebu Daud Sulejman bin al-Ash’ath as-Sixhistani (v. 275)
Mesail-ul-Imam Ahmed, fq. 121-123
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

599 – E kam dëgjuar Ahmedin të pyetet në lidhje me dhënien e zekatul-fitrit para namazit të bajramit.

Ai tha: Ibn Umeri e kishte zakon ta jepte atë një ose dy ditë para namazit të bajramit dhe është ai që e transmetoi këtë hadith [në lidhje me zekatul-fitrin].

Shpërndaje: