Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia lëmoshë është më e mira në ketë rast

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Ai që e ka kryer haxhin e detyrueshëm dhe ka para, a është më mirë që të bëjë haxhin vullnetar apo që t’ia paguaj haxhin një personit i cili ende nuk e ka kryer haxhin e detyrueshëm?

Përgjigje: Ai që nuk ka asgjë nuk është i obliguar të bëjë haxhin, nuk është i obliguar të bëjë haxhin sepse ai nuk është në gjendje (financiare) të kryejë haxhin, dhe nëse sheh dikë që ka nevojë për ushqim, pije ose rroba, që t’i japësh lëmoshë këtij është më mirë sesa të bësh haxhin vullnetar.

Shpërndaje: