Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia mes’h çallmës dhe çorapeve

Imam Ebul-Husejn Muhammed bin Ebi Ja’la el-Hanbeli (v. 526)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (1/380)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Ebu Ali el-Husajn bin Is’hak el-Khiraki ka thënë:

“E pyeta Ahmed bin Hanbel në lidhje me dhënie mes çallmës. Ai tha: “Nuk të keqe në këtë. Por nëse ai i heq atë, i prishet abdesi i tij, sikurse çorapet e lëkurës.”

E pyeta në lidhje me dhënien mes’h çorapeve. Ai tha: “Nuk ka të keqe në qoftë se ato qëndrojnë ende në këmbë.”

Shpërndaje: