Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhënia zekatul-fitr më shumë sesa duhet – Feuzan

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhamed bin Abdil-Uehab (21)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të dhënë me dashje më shumë se 1 sa’a për zekatul-fitr dhe të konsiderojmë këtë shtesë si bamirësi?

Përgjigje: Nuk ka të keqe në këtë, lejohet të japësh më shumë, nuk ka të keqe në këtë. Ndërsa nuk është e lejuar për të dhënë më pak se 1 sa’a, kjo është e pavlefshme.


1 sa’a profetik është përafërsisht 3 kg.

Shpërndaje: