Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhikri pas namazit gjatë udhëtimit

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Xhuhdah (24)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është prej sunnetit të lexuarit e dhikrit pas namazit obligativ (farz) gjatë udhëtimit?”

Përgjigje: ”Kjo nuk është transmetuar nga Profeti salAllahu alejhi ue selem. Megjithatë, ka një dallim në mes të dhikrit në mes të dy namazeve të detyrueshme dhe dhikrit pas namazit të dytë farz i cili është bashkuar me namazin e parë. Profeti salallahu alejhi ue selem e kishte zakon që ti bashkonte namazet dhe kjo na bën të kuptojmë se nuk kishte asnjë pushim në mes të dy namazeve farz. Është e mundur të thuhet se duhet lexuar dhikrin pas namazit të dytë dytë.”

Shpërndaje: