Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhurata e martesës pas divorcit

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1148)
Përktheu: Valdet Gashi

1579 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) për një grua që i jep dhuratën e saj të martesës burrit të saj, pas së cilës ai dëshiron të ndahet prej saj. 

Ai u përgjigj: Nëse ai e kërkoi dhuratën e martesës, ajo mund ta marrë atë përsëri. Dhe nëse ai nuk e kërkoi atë, por ajo ia dha atë vullnetarisht, ajo nuk ka të drejtë ta marrë atë përsëri.

Shpërndaje: