Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhurimi i luleve zakon i kufarëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Umdat-il-Fikh (40)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për t’i dhënë lule të sëmurit apo të tjerëve në raste të tjera?

Përgjigje: Kjo i përket zakoneve të kufarëve, e jo zakoneve të muslimanëve. T’i dhurohen lule të sëmurit i përket zakoneve të kufarëve, muslimanëve nuk i përket veprimi i tillë.

Le të luten për të sëmurin. Nëse duan t’i sjellin dobi të sëmurit, le të luten për të ose ta mjekojnë atë sipas mundësive, apo të veprojnë gjëra të ngjashme. Ndërsa nga lulet i sëmuri nuk përfiton asgjë. Po.

Shpërndaje: