Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dhurimi i trupit si donacion pas vdekjes?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Uasijjat-un-Nebij

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/wasiyah%20nabi%20%20-%2021%20-%2011%20-%201436.mp3

Data e fetvas: 21/11-1436 ose 5/9-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet një personi që të dhuroj si donacion trupin e tij pas vdekjes?

Përgjigje: Trupi nuk është i tij. Trupi i tij nuk i përket atij. Allahu nuk e ka lejuar që ta bëjë këtë. Trupi është pronë e Allahut (xhela ue ala) dhe jo e tij.

Shpërndaje: