“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Dija obligative për të gjithë

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)
Meseil-ul-Imam Ahmed (3/1316)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

1828 – E pyeta babanë tim (imam Ahmedin) nëse njeriu është i detyruar të kërkojë dije?
Ai u përgjigj: “Ai duhet të dijë ato gjëra që ia mundësojnë atij të falet në mënyrë të saktë, të agjërojë, të paguajë zekatin.”

Ai përmendi edhe dispozita të tjera Islame.

Shpërndaje: