“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Dijetarët janë ata të cilët gjykojnë nëse një pushtetar ka dal apo nuk ka dal nga feja

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Vëllezër! Këto çështje nuk duhet të jenë një rrëmujë. Referojuni dijetarëve në këtë çështje!  Dijetarët janë ata të cilët gjykojnë nëse një pushtetar ka dal nga feja, apo se nuk është e lejuar bindja ndaj tij. Dijetarët janë ata të cilët gjykojnë nëse ai nuk ka dal nga feja, apo se nuk është e lejuar që ai të kundërshtohet.

Kjo çështje duhet t’i referohet dijetarëve, pyetni ata.

Shpërndaje: