Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dijetarët kanë dije rreth Fikh-ul-Uaki (aktualitetit) dhe gjykimeve Sheriatike

Imam Shejkh Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: www.alfawzan.af.org.sa

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë thoni për atë që thotë se dijetarët e mëdhenj nuk kanë dije në lidhje me Fikh-ul-Uaki çështjet aktuale dhe se çfarë rreziqe umeti po përjeton për shkak ata janë aq larg nga mjetet e sotme të komunikimit?

Përgjigje: Kjo do të thotë që dijetarët janë injorantë dhe se ai është i ditur. Kjo është një deklaratë devijuese dhe e pasaktë. Dijetarët janë dijetarë vetëm për shkak se ata kanë njohuri për çështjet aktuale dhe gjykimet Sheriatike. Janë pikërisht ata që kanë njohuri të plotë për çështjet aktuale. Sa i përket këtyre injorantëve, ata nuk kanë as njohuri për çështjet aktuale, e as për gjykimet Sheriatike.

Shpërndaje: