Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dijetarët nuk i këshillojnë pushtetarët?!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetësi: ”Dijetarët nuk i këshillojnë pushtetarët dhe prova për këtë janë mëkatet e shoqërisë. Çfarë thoni ju në lidhje me këtë?”

Përgjigje: ”Çfarë di ai se a i këshillojnë dijetarët ata të cilët janë në pushtet apo jo?! A dëshiron që ata të tregojnë ty? Jo, ata kurrë nuk e bëjnë këtë. Kjo gjë është sekrete në mes dijetarëve dhe atyre në pushtet. Ata nuk i këshillojnë ata publikisht.

Si shembull ne e kemi Usame bin Zejdin radijAllahu anhu i cili e këshillonte sundimtarin, por pa ju treguar tjerëve se ai e kishte bërë një gjë të tillë.”

Shpërndaje: