Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dijetari është ai i cili e di të vërtetën

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.subulsalam.com/site/audios/alfozan/divers/130.Asalafiya7aqiqatoha-13-6-1433.mp3

Data e fetvas: 13/6-1433 ose 4/5-2012

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Si mund tu përgjigjemi atyre që thonë se dijetarët e mëdhenj nuk e dinë realitetin dhe gjendjen e myslimanëve në perëndim, prandaj referohuni tek ata që kanë shkuar në shtete perëndimore dhe pyesni ata?!”

Përgjigje: “Nëse dijetarët nuk e dinë të vërtetën, ata nuk në fakt nuk janë dijetarë fare. Dijetari është ai që e di realitetin dhe di dallimin mes të vërtetës dhe gënjeshtrës dhe dallimin mes të saktës dhe të kotës. Ky është dijetar.”

 

Shpërndaje: