Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dil nga shtëpia pas grindjes me gruan!

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/329-330)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Imam Bukhari ka thënë:

441 – Kutejbeh bin Said na tregoi: Abdul-Aziz bin Ebi Hazim na tregoi, nga Ebu Hazim, nga Sehl bin Sad i cili tha:

“I dërguari i Allahut ﷺ hyri në shtëpinë e Fatimes. Ai nuk e pa Aliun dhe tha: “Ku është kushëriri yt?” Ajo tha: “Diçka ndodhi mes meje dhe atij. Ai më zemëroi dhe doli jashtë. Ai nuk ka fjetur gjumin e mesditës tek unë.” I dërguari i Allahut ﷺ i tha një personi: “Shko gjeje atë.” Burri u kthye dhe tha: “O i dërguari i Allahut! Ai është në xhami.” I dërguari i Allahut ﷺ shkoi në xhami dhe e pa se ai ishte shtrirë. Pjesa e rrobës së tij kishte rënë në tokë në mënyrë që ai ishte bërë me rërë. I dërguari i Allahut ﷺ ia largoi rërën prej tij dhe i tha: “Çohu, Ebu Turab! Çohu, Ebu Turab!”

Thuhet se ky pseudonimi Ebu Turab ishte më i dashur tek Aliu, sepse ishte profeti , i cili ia dha atij.

Hadithi dëshmon se në qoftë se je grindur me dikë, duhet ta bësh atë në humor të mirë në mënyrë që zemërimi të zhduket.

Cili është qëllimi që ka të bëjë me kapitullin [të fjeturit në xhami)? Ajo është se “Ai është i shtrirë në xhami,” dhe “ai ishte i shtrirë.”

A do të thotë hadithi se është në rregull për të dalë nga shtëpia nëse burri e hidhëron gruan? Po. Profeti miratoi “veprimin e Ali bin Ebi Talibit. Gjithashtu, Profeti kur hidhërohej nga gratë e tij dhe hynte në dhomën e tij.

Shpërndaje: