Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Disa lëvizje në namaz

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/426)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Imam Bukhari ka thënë:

104 – Kapitulli mbi faljen e namazit nafile prapa grave

513 -Abdullah bin Jusuf na tregoi: Maliku na tregoi, nga Ebu Nedhr, rob i Umer bin Ubejdilahit, nga Ebu Selemeh bin Abdirr-Rrahman, nga Aishah, gruaja e profetit ﷺ që tha:

“Unë flija përpara të dërguarit të Allahut ﷺ me këmbët e mia të shtrira kah drejtimi i tij i namazit. Kur ai bënte sexhde më prekte dhe unë tërhiqja këmbët. Ndërsa ai ngritej unë i shtrija këmbët përsëri. Në atë kohë shtëpitë nuk kishin fenerë.”

Ky hadith dëshmon se disa lëvizje të lehta në namaz janë të lejuara. Gjithashtu mund të thuhet se lëvizjet e tilla janë të rekomanduara nëse janë në dobi të namazit. I dërguari ﷺ e prekte Aishen që të mund të bënte sexhde.

Shpërndaje: