Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Disa nga faktorët që anulojnë islamin

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetva”, fetvaja nr. 2/16487

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cilat janë faktorët që anulojnë islamin?”

Përgjigje: “Faktorët të cilët e anulojnë islamin janë të shumtë. Më e rrezikshmja e tyre është shirku, e që do të thotë t’i lutesh të vdekurve dhe të kërkosh ndihmën e tyre, therja e kafshëve për ta dhe zotimi në varret e tyre dhe veprime të tjera të adhurimit që praktikohen tek varret, me qëllim të afrimit tek të vdekurit, për t’iu lutur atyre që t’ua plotësojnë nevojat që kanë.

Faktor të tjerë që gjithashtu e anulojnë islamin është magjia, të mësuarit e magjisë apo t’ia mësosh magjinë dikujt, të pohuarit se njeriu e dinë të fshehtën, të besuarit se gjykimet tjera përveç ligjeve të Allahut janë të lejuara, braktisja e qëllimshme e namazit, tallja me Islamin, ofendimi i Allahut ose i të Dërguarit të Tij salAllahu alejhi ue selem dhe tallja me Kuranin apo Sunnetin e pastër.

Allahu na dhëntë sukses! Salavatet dhe selamet qofshin mbi Profetin tonë Muhammed, familjen e tij dhe shokët e tij!”

Shpërndaje: