Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Disa nga pasojat e shtetësisë së pabesimtarëve

Alameh Muhammed Ibn Abdilah Es-Subejjil 

Burimi: Hukmut Texhen-nusi bi Xhinsij-jeti Gajra Deuleti Islamij-jeti, fq. 107-108

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pas hulumtimeve të gjata me disa vëllezër dhe dijetarë të cilët kanë njohuri rreth çështjeve të shteteve (europiane) dhe sistemeve të tyre. Ai i cili e merr nënshtetësinë prej tyre, ai konsiderohet njëri prej tyre dhe trajtohet njejtë si ata.

Ai do të gjykohet nga ligjet e tyre në çështjet personale dhe të trashëgimis, gjithashtu ai nuk ka mundësi të ndërhyjë në çështjet e fëmijëve të tij nëse ata arrijnë moshën (e pjekurisë) sipas ligjit të tyre (jobesimtarëve), qofshin këta (fëmijët) meshkuj apo femra.

Nëse babai dëshiron që ta ndaloi vajzën e tij që ajo të mos shkoi në shtëpitë publike, në vendet ku shitet alkooli apo dhe në vendet e argëtimit, ai nuk ka mundësi ta ndalojë vajzën pasi që ajo të ketë mbushur moshën e pjekurisë e cila është e caktuar në ligjet e tyre (jobesimtarëve).

Shpërndaje: