“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Disa pelegrinë qëndrojnë jashtë Muzdelifes dhe Arafah kur ka kallaballëk

Alameh Abdurr-Rrazak bin Afifi el-Afifi (v. 1415)

Burimi: Fataua ue Rasa’il fq.462

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur bëhet kallaballëk gjatë haxhit disa pelegrinë qëndrojnë jashtë Muzdelifes dhe Arafah, cili është gjykimi për këtë?

Përgjigje: Ai që nuk qëndron në Muzdelife duhet paguar dëmshpërblim (fidjeh) sepse ai ka braktisur një obligim. Ai që nuk ka qëndruar në Arafah deri sa dielli të ketë perenduar nuk ka bërë një haxh të saktë. Nëse të gjithë njerëzit do të mblidhen për të qëndruar në Arafah do të kishte vend për të gjithë.

Shpërndaje: