Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Disa rekomandime para namazeve të Bajrameve

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

 Mexhmu-ul-Fataua (16/234-235)

Përktheu: Valdet Gashi 

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çka duhet vepruar sipas sunnetit para namazeve të Fitër Bajramit dhe Kurban Bajramit?

Përgjigje: Lidhur me Fitër Bajramin, është sunnet për të ngrënë një numër tek të hurmave para se të dalësh në vendin e faljes.

Ndërsa lidhur me Kurban Bajramin është sunnet që të hash nga kurbani yt pas namazit.

Lidhur me bërjen dush para namazit të Bajramit, këtë e rekomandojnë disa dijetarë. Është gjithashtu e rekomanduar për të veshur rroba të bukura (sipas sheriatit). Nëse vetëm merr abdes dhe vesh rrobat e tij normale nuk ka të keqe.

Shpërndaje: