Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Disa shërohen përmes nuskave

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh ed-Durr en-Nedhid (5)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13484

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Disa njerëz përdorin nuska e pejë dhe shërohen. A është kjo një sprovë nga Allahu?”

Përgjigje: ”Një qëllim i arritur nuk do të thotë se vepra është e lejuar. Një person mund të sprovohet për tu dënuar. E rëndësishme është që të ketë argument. Nëse veprimi ka argument në Kuran dhe Sunnet, lejohet për ta vepruar atë. Nëse asaj i mungon argumenti ajo nuk veprohet. Ne as nuk lejojmë dhe as nuk ndalojmë diçka pa argument nga Kurani dhe Sunneti. Por duke i provu gjërat ato mund të arrihen por munden me qenë sprov dhe provim, ose është e vendosur [kader] tashmë se do të ndodhë. Kjo nuk do të thotë se metoda është e lejuar.”

Shpërndaje: