Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dispozita e namazit të eklipsit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (58), min: 1.08.31

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/16539

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cila është dispozita e namazin të eklipsit?

Përgjigje: Ai është sunet muekked (sunet i fortë). Disa dijetarë mendojnë se ai është farz kifaje (nëse disa e falin, të tjerët lirohen nga obligimi. Kur dijetarët përmendin namazet sunete, ata thonë se namazi i eklipsit është më i rëndësishëm, pastaj namazi i shiut dhe pastaj namazi i teravive. Pra, ai është sunet i fortë sipas medhhebit Hanbeli.

Shpërndaje: