Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dita më e keqe në jetën time

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Tathir-il-I´tikad (2)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/13187

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A konsiderohet fyerje e kohës në qoftë se shprehemi në këtë mënyrë ”Dita më e keqe në jetën time” ose ”Momenti më i tmerrshëm në jetën time”?”

Përgjigje: ”Nëse ai ka për qëllim që ti fyej ditët, kjo nuk lejohet sepse kjo është fyerje e kohës. Dhe në qoftë se ai vetëm dëshiron që të përshkruaj ditën apo muajin, kështu që nuk ka problem:

يَوْمٍ أَلِيمٍ

”Dita e dhembshme.” 43:65

هَذَا يَوْمٌ عَصِيبٌ

”Kjo është një ditë e zezë!” 11:77

E njëjta gjë vlen që të thuhet kjo ditë është tmerrësisht e ftohtë. Kjo nuk është fyerje. Ky është vetëm një përshkrim i një dite.”

 

Shpërndaje: