Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dituria obligative minimale

Imam Ebu Bekr Ahmed bin Muhammed el-Khallal (v. 311)

Burimi: Tabakat-ul-Hanabilah (1/104)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Esh-Shalanxhi tha:

“Ebu Abdullahi (Imam Ahmedi) ka thënë: “Njeriu duhet të jetë në gjendje të dijë aq shumë nga Kur’ani dhe nga dija që të jetë në gjendje të falet dhe të mbajë fenë e tij. Më e pakta që duhet ditur nga Kur’ani është el-Fatiha dhe dy sure të tjera.”

Shpërndaje: