Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Divorci gjatë periudhës së gruas

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligerata: Sherh Umdat-il-Fikh (7)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–15041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A merret në konsideratë divorci që bëhet gjatë periudhës mujore së gruas?

Përgjigje: Ai llogaritet. Po ashtu, në qoftë se ai ndahet tre herë prej saj në të njëjtën kohë. Megjithatë, ai mëkaton në qoftë se e bën këtë. Nëse ai ka të drejtë që ta kthej atë, ai e bën këtë. Përndryshe, ajo ndahet prej tij. Siç thashë ai mëkaton nëse ai e bën këtë. Ndërsa divorci është i vlefshëm. Divorci është i vlefshëm edhe pse ai është i ndaluar. Për shkak se profeti (salAllahu alejhi ue selem) i tha Umerit:

“Urdhëroje atë që ta kthej gruan e tij.”

Kthyerja e gruas ndodh vetëm pas një divorci të vlefshëm. Përndryshe ai (salAllahu alejhi ue selem) nuk i kishte thënë atij që ta kthejë atë.

Shpërndaje: