Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Divorci një prej synimeve më të mëdha të Iblisit

www.perlatmuslimane.com

 Xhabir bin Abdilah -radijAllahu anhuma- tregon se i dërguari I Allahut ﷺ ka thënë:

“Me të vërtetë, Iblisi vendos fronin e tij mbi ujë (det), pastaj dërgon ushtrinë e tij (në misione të ndryshme). Më afër tij në pozitë është ai që bënë sprovën më të madhe.

I vjen një shejtan dhe i thotë: “Kam bërë këtë dhe atë.”

Iblisi i thotë: “Nuk ke bërë asgjë.”

Pastaj i vjen një shejtan tjetër dhe i thotë: “Nuk e braktisa atë derisa bëra që të ndahet prej gruas së tij.”

Iblisi e afron atë pranë vetes dhe i thotë: “Sa i mirë je!”

Transmeton Muslimi (2813)

Shpërndaje: