Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Drejtësia e Islamit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (99), min:  1:01:17

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/ar/node/18059

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e vërtetë se Islami është fe tolerante që bën thirrje që tri fetë të afrohen mes veti?

Përgjigje: Islami bën thirrje për të qëndruar larg jobesimtarëve dhe fesë së tyre. Por Islami nuk lejon që ata të trajtohen padrejtësisht. Nga njëra anë Islami nuk lejon që ata të trajtohen padrejtësisht, nga ana tjetër Islami thërret që të distancohemi nga feja e tyre dhe në urrejtje ndaj normave të tyre.

Shpërndaje: