Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Duaja kur të hymë në shtëpi

Shejkh Abdullah bin Ubejd el-Xhabirij 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Nëse hyjmë në një shtëpi të re, a ka ndonjë porosi nga Sunneti për të thënë ndonjë lutje?”

Përgjigje: “Lutja sipas Sunnetit kur futemi në shtëpi është:

أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق

“Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të Allahut ndaj çdo të keqe që Ai ka krijuar.”

Kjo thuhet një herë, tre herë ose pesë herë; aq sa të kesh mundësi. Këtë që e thamë ne, vërtetohet tek sahihu i Muslimit nga hadithi që e transmeton Hauleh binti Hakim (radija Allahu anha) se Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) ka thënë: “Kush hynë në një shtëpi dhe thotë:

أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق

“Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të Allahut ndaj çdo të keqe që Ai ka krijuar.”

Nuk do t’i bëj dëm asgjë derisa të largohet nga ajo shtëpi.”

Thënia: “Kush hynë në një shtëpi…” është e përgjithshme dhe përfshin çdo shtëpi, pa marr parasysh a është shtëpi me qira, shtëpi në pronësi tuaj, apo shkon diku në një shtëpi shembull në shkretëtirë apo ndonjë fermë. Do të thotë: çdo shtëpi ku myslimani hyn është Sunnet që të thotë këtë lutje. Dhe nuk di ndonjë gjë tjetër përpos kësaj në lidhje me këtë çështje.”

Shpërndaje: