“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Duhet bazuar në perëndim të diellit apo takvim?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Sahih el-Bukhari (2/512)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse perëndimi i diellit ndryshon nga takvimi, atëherë a duhet pasur bazën takvimin apo perëndimin e diellit?

Përgjigje: Duhet pasuar perëndimin e diellit. Nëse dielli ka perënduar ndërsa takvimi tregon se ai nuk ka perënduar, duhet pasuar perëndimin e diellit dhe anasjelltas. Nëse takvimi tregon se dielli ka perënduar ndërsa ne ende e shohim diellin, ne e pasojmë diellin pa marrë parasysh nëse bëhet fjalë për ta prishur agjërimin apo për ta falur namazin e akshamit.

Shpërndaje: