“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet paguar zekatin për tokën e blerë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (37)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%208%20-%201%20-%201437.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam blerë tokë për të kursyer paratë e mia në mënyrë që ato të mos më humbasin. A duhet të paguaj zekatin për të pas një viti?

Përgjigje: Jo. Nëse e ke blerë tokën për t’i kursyer paratë tuaja dhe jo për ta shitur atë, kështu që nuk është paguhet zekati për të.

Shpërndaje: