“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A duhet të kryhet haxhi menjëherë?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Mexhmu-ul-Fataua (21/13)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është obligim kryerja e haxhit menjëherë apo është e lejueshme për të shtyrë atë?

Përgjigje: Mendimi i saktë është se haxhi duhet të kryhet menjëherë. Personi i cili ka mundësi të kryej haxhin në shtëpinë e shenjtë të Allahut nuk i lejohet që ta shtyjë atë. E njëjta gjë vlen për të gjitha detyrat e tjera fetare. Nëse ato nuk janë të kufizuara në një kohë të caktuar apo një arsye të caktuar, ato duhet të kryhen menjëherë.

Shpërndaje: