Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Duhet të përmendet gjatë hytbes së xhumasë

Imam Ibn Kethir ed-Dimeshkij (v. 774)
Tefsir el-Kuran el-Adhim (3/674)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Në ditën e xhuma dhe në minber, predikuesi duhet të dërgojë salavate mbi profetin ﷺ gjatë të dy predikimeve, përndryshe që dy predikimet janë të pavlefshme sepse kjo vepër është adhurim. Përveç kësaj është kusht që të përmendet Allahu në to. Pra është obligim të përmendet i dërguari ﷺ nën to ashtu siç është obligim të përmendet në ezan dhe në namaz. Shafeiu dhe Ahmedi -rahimehuma Allah- e kanë këtë mendim.

Shpërndaje: