Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Duhet të vriten në çdo rast

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Fet’hul Mexhid (67)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet mbytja e pesë kafshëve të dëmshme1 pa arsye?

Përgjigje: Po. Për t’u shpëtuar problemeve të tyre lejohet mbytja e tyre në Harem dhe përtej Haremit sepse ato janë të bezdisshme. Ato duhet të mbyten si parandalim.


1 Profeti ﷺ ka thënë:

“Pesë kafshët e dëmshme duhet të mbyten edhe në harem: miu, akrepi, sorra, skifteri dhe qeni sulmues.” Bukhari (3314) dhe Muslimi (1198).

Shpërndaje: