Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Durimi me burrin i cili nuk falet

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (60) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%2006-02-1438%20-.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas që të vazhdoj të durojë me burrin e saj i cili nuk falet apo duhet të kërkojë ndarje?

Përgjigje: Po, ajo duhet ta bëjë këtë. Asaj nuk i lejohet që të jetojë me të, nëse ai nuk falet. Ai që me qëllim e lë namazin bëhet kafir.

Allahu (Xhela ue Ala) ka thënë:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا جَاءكُمُ الْمُؤْمِنَاتُ مُهَاجِرَاتٍ فَامْتَحِنُوهُنَّ اللَّهُ أَعْلَمُ بِإِيمَانِهِنَّ فَإِنْ عَلِمْتُمُوهُنَّ مُؤْمِنَاتٍ فَلَا تَرْجِعُوهُنَّ إِلَى الْكُفَّارِ لَا هُنَّ حِلٌّ لَّهُمْ وَلَا هُمْ يَحِلُّونَ لَهُنَّ

O ju që besuat, kur t’ju vijnë besimtaret e shpërngulura (prej Mekes), provoni besnikërinë e tyre, ndonëse Allahu di më së miri për besimin e tyre; nëse vërtetoni se ato janë besimtare, atëherë mos i ktheni ato te jobesimtarët, sepse as ato nuk janë të lejuara për ta e as ata nuk janë të lejuar për to.” 60:10

Ai që me qëllim e lë namazin është kafir dhe i dalur nga Islami. Ai që e lë namazin nga neglizhenca nuk ka hise në Islam.

Shpërndaje: